⏲Timp de o oră, clădirea Dispensarului TBC din cadrul Spitalului de Pneumoftiziologie Sibiu a fost iluminată în roșu, pentru a marca Ziua Mondială de Luptă Împotriva Tuberculozei. Ziua de 24 martie este dedicată la nivel mondial unor acțiuni ce au drept scop atragerea atenției opiniei publice asupra pericolului real pe care îl reprezintă tuberculoza (TB)

❗️��Potrivit datelor OMS, aproximativ un sfert din populația lumii este infectată cu forma latentă a bolii și o zecime dintre cei infectați se îmbolnăvesc de tuberculoză activă în timpul vieții.

��Tema din acest an a Zilei Mondiale de Luptă Împotriva Tuberculozei „Investim pentru a stopa TB și salvăm vieți” transmite nevoia urgentă de a investi resurse pentru a intensifica lupta împotriva tuberculozei și pentru a îndeplini angajamentele de a pune capăt acestei afecțiuni.

��Iluminarea în roșu a clădirilor emblematice, culoarea simbol împotriva tuberculozei, este o inițiativă a Parteneriatului STOP TB România, din care fac parte o serie de organizații active în domeniul tuberculozei. Sub sigla STOP TB, în această săptămână s-a derulat o campanie de informare și conștientizare a populației cu privire la această boală infecțioasă gravă, totodată, 40 de clădiri din 30 de orașe ale României fiind iluminate în roșu.

❤️Mulțumin Teatrului de Balet Sibiu, care a făcut posibilă această acțiune, prin punerea la dispoziție a sistemului de iluminat. ��

Leave a reply