Potrivit noilor reglementări, prezentarea în centrele de evaluare Covid-19 este obligatoriu să aibă loc în primele 5 zile de la înregistrarea rezultatului pozitiv la testarea pentru detectia virusului SARS-CoV-2

De asemenea, având în vedere că investigațiile în centrul de evaluare COVID-19 sunt realizate în regim spitalizare de zi și presupun recoltare analize medicale și efectuare radiografii pulmonare, prezentarea la centrul de evaluare deschis în incinta Spitalului de Pneumoftiziologie se va face până, cel târziu, la orele 13:00, astfel încât până la ora 14.00 să poată fi eliberate rezultatele.

Centrul de evaluare COVID-19 funcționează la parterul spitalului, Pavilionul COVID-19 și este deschis de luni până vineri, între orele 8.00-14.00.

Pacienții care se adresează centrului trebuie să aibă asupra lor cardul de sănătate. Nu este necesar bilet de trimitere și nici programare.

Vă reamintim că în centrul de evaluare și tratament pot fi evaluati doar pacienti care au deja un test COVID-19 pozitiv efectuat de un centru autorizat: medic de familie, centre de testare, farmacii sau laboratoare de analize medicale, astfel încât să fie înregistrate ca persoane COVID-19 pozitive, în platforma Corona FORMS.

Până în prezent, în Centrul de Evaluare COVID-19 de la Spitalul de Pneumoftiziologie Sibiu s-au prezentat un număr de 144 pacienți, 22 dintre aceștia rămânând internați în regim spitalizare continuă.

Leave a reply