Stimați cetățeni,

 

În această perioadă Spitalul de Pneumoftiziologie Sibiu este organizat și funcționează ca Unitate de bază nivel III pentru pacienții COVID-19Unitate sanitară pentru bolnavii cu afecțiuni pneumologice NON-COVID, precum și Centru de evaluare a pacienților cu infecție cu SARS-CoV-2.

Drept urmare,  numărul de medici rămași disponibili pentru efectuarea consultațiilor în zona NON-COVID este diminuat, activitatea în Ambulatoriul integrat al spitalului, cu cabinete în specialitatea Pneumologie, fiind restrânsă. Acest lucru se reflectă într-un număr de programări mai scăzut și o durată de așteptare pentru programare mai mare.

IMPORTANT!

Orele de programare sunt estimative, întrucât medicii desfășoară atât activitate la patul bolnavului (vizită medicală zilnică, manopere medicale, cazuri grave ), cât și asigurarea urgențelor care vin de la Unitatea Primiri Urgențe (UPU) a Spitalului Județean Sibiu.

Vă mulțumim pentru înțelegere!

Informații utile:

Persoanele care se prezintă pentru consultații și examinări care se deconteaza de către Casa de Asigurări de Sănătate trebuie să aibă bilet de trimitere de la medicul de familie, cardul de sănătate și carte de identitate.

Pentru investigațiile la cerere nu este necesar bilet de trimitere de la medicul de familie!

Informații suplimentare puteți solicita la

0790 012598

0269 210 979

Pentru efectuarea de ECOGRAFII : 

Pacienții care vor să se programeze la ecografie trebuie să respecte următoarele cerințe:

– cu o zi înainte nu vor consuma alimente care balonează (fasole,varză,cartofi, etc.) sau băuturi acidulate.

– să se prezinte dimineața (interval 8:30-10:30 la ora la care au fost programați) după un post alimentar de 12 ore (nemâncați).

– să bea înainte de a veni la ecografie (1-2 ore) ceai/apă plată 750 ml (aproximativ 3-4 căni) și să nu urineze (să aibă vezica urinară plină).