Str. Filozofilor Nr.3-5, Sibiu, RO
+40 269 210 979
spitaltbcsibiu@yahoo.com

Bloc Alimentar


*

         Blocul Alimentar functioneaza din anul 2014,  intr-o locatie noua,moderna,proiectata si construita dupa cerintele standardului ISO 22000 pentru siguranta alimentara ,cu respectarea circuitelor functionale.

       Noul Bloc Alimentar asigura un randament crescut in prepararea hranei pacientilor internati precum si o calitate superioara a acesteia prin implementarea sistemului HACCP, cu monitorizarea punctelor critice de control in prepararea alimentelor.

In cadrul Blocului Alimentar se regasesc urmatoarele spatii:

1.Receptie si depozitare alimente(cu linie frigorifica pentru fiecare categorie de alimente);

2.Spatii de prelucrare primara(4camere separate pentru legume,carne,oua si peste);

3.Depozit alimente de zi;

5.Bucataria propriu –zisa (bucatarie calda, bucatarie mic dejun, spatiu ceai;spatiu preparari dietetice);

6.Laborator de dietetica;

7.Oficii de distributie(   cu  lift pentru alimente , care deserveste sectiile);

8.Sala de mese pentru personalul medical de garda;

9.Anexe pentru personal.

In Blocul Alimentar se prepara zilnic un numar de 11 meniuri de regim ,special create si adaptate pentru gama de patologii abordate ,evolutia medicala si alergiile constatate.La cerere se ofera  regim pentru respectarea practicilor religioase(post).

                              MENIU

 

ZIUA MIC DEJUN ORA 10 PRANZ ORA 17 CINA
LUNI Ceai; paine; Unt; ou fiert Biscuiti; iaurt; lapte;  fructe Ciorba de legume (cartofi; varza; fasole); Tocanita din pulpa de  porc cu garnitura (cartofi; malai sau paste) Desert; lapte Ceai ;margarina ;salam;(friptura din pulpe de pui la regim)
MARTI Ceai; paine; unt; Sunca de Praga (branza de vaci la regim) Biscuiti; iaurt; lapte; fructe Supa de legume cu taitei sau galuste din gris; Sarmale (Varza a la Cluj; musaca de cartofi; Rulada cu cartofi piuree) Desert; lapte Ceai;branza topita;salam;(branza de vaci cu friptura din pulpe de pui la regim)
MIERCURI Ceai; paine; unt; gem (oua ochiuri la diabet) Biscuiti; iaurt;  fructe Ciorba de legume (cartofi; varza; fasole ); Friptura din pulpe de pui cu garnitura (orez; cartofi; varza sau spanac) Desert; lapte Ceai;cascaval Dalia;sunca de Praga;(branza de vaci cu friptura din pulpa de porc la regim)
JOI Ceai; paineUnt; ou fiert Biscuiti; iaurt; lapte; fructe Ciorba de perisoare (sau orez ); Iahnie de fasole cu carnat cabanos; (Tocana de cartofi cu pulpa porc) Desert; lapte Ceai;pate de ficat;(friptura din pulpe de pui sau porc la regim)
VINERI Ceai; paine; unt; gem (branza de vaci cu smantana la diabet) Biscuiti; iaurt; lapte; fructe Ciorba de legume  sau supa de legume cu taitei; Friptura din pulpa de porc cu garnitura (orez; mazare; spanac sau cartofi ) Desert; lapte Ceai ;margarina ;salam;(friptura din pulpe de pui la regim)
SAMBATA Ceai; paine; unt; Sunca de Praga (branza de vaci la regim) Biscuiti; iaurt; lapte; fructe Ciorba fasole verde(perisoare,sau cartofi);Pilaf cu pulpe de pui Desert; lapte Ceai;pate de ficat;(friptura din pulpe de pui sau porc la regim)
DUMINICA Ceai; paine; unt; cremvusti; mustar (omleta la regim) Biscuiti; iaurt; lapte; fructe Supa de legume cu taitei  sau galuste din gris;Friptura din pulpa de porc cu garnitura (orez;spanac,mazare sau cartofi) Desert; lapte Ceai;branza topita;salam;(branza de vaci cu friptura din pulpe de pui la regim)
Galerie Foto