Blocul Alimentar functioneaza din anul 2014,  intr-o locatie noua,moderna,proiectata si construita dupa cerintele standardului ISO 22000 pentru siguranta alimentara ,cu respectarea circuitelor functionale.

Noul Bloc Alimentar asigura un randament crescut in prepararea hranei pacientilor internati precum si o calitate superioara a acesteia prin implementarea sistemului HACCP, cu monitorizarea punctelor critice de control in prepararea alimentelor.

In cadrul Blocului Alimentar se regasesc urmatoarele spatii:

1.Receptie si depozitare alimente(cu linie frigorifica pentru fiecare categorie de alimente);

2.Spatii de prelucrare primara(4camere separate pentru legume,carne,oua si peste);

3.Depozit alimente de zi;

5.Bucataria propriu –zisa (bucatarie calda, bucatarie mic dejun, spatiu ceai;spatiu preparari dietetice);

6.Laborator de dietetica;

7.Oficii de distributie(   cu  lift pentru alimente , care deserveste sectiile);

8.Sala de mese pentru personalul medical de garda;

9.Anexe pentru personal.

In Blocul Alimentar se prepara zilnic un numar de 11 meniuri de regim ,special create si adaptate pentru gama de patologii abordate ,evolutia medicala si alergiile constatate.La cerere se ofera  regim pentru respectarea practicilor religioase(post).

MENIU

ZIUA

MIC DEJUN ORA10 PRÂNZ Ora15

CINA

 

 

LUNI

 

Ceai cu lămâie;pâine

Unt ,ou fiert,parizer

 

Iaurt cu fructe/

Iaurt

Sau

Iaurt natur cu

Rulou cu ciocolată;

 

 

Ciorbă de legume(cartofi;varză;fasole);

Tocanița din pulpa de  porc cu garnitură;mălai sau paste sau papricaș de pui;

 

 

Orez cu lapte

Lapte -diabet

 

Ceai cu lămâie; Cașcaval Dalia; polonez cu muștar sau salam; (rasol din pulpa de vită,brânză de vaci la regim)

 

 

 

MARȚI

 

Ceai cu lămâie;pâine;unt;

șunca de Praga(brânză de vaci la regim),

 

Iaurt cu fructe

Sau

Iaurt natur

 

 

Supă de legume cu găluște sau tăiței ;

Musaca de cartofi sau

Rulada cu cartofi piure,(Tocană de cartofi cu pulpă de porc sau sote de mazăre)

Mere

 

Cacao  cu lapte;

Rulou cu vanilie

Lapte ,mere-diabet

Ceai cu lămâie;brânză topită;salam;unt

(brânză de vaci cu friptură din pulpe de pui la regim)

 MIERCURI

 

Ceai cu lămâie;pâine;unt, crenvurști+muștar

(unt cu gem la reg. desodat)

 

Napolitane,iaurt

 

Ciorbă de legume(cartofi;varză;fasole);

Friptură din pulpe de pui cu garnitura(orez;cartofi;varza)sau

Tocăniță din pulpă de vită cu garnitură(orez;cartofi;paste)

 

Gris cu lapte

 

Lapte,mere -diabet

 

Ceai cu lămâie; Cașcaval Dalia ,șunca de Praga; unt(brânză de vaci cu friptură din pulpa de porc)

 

 

JOI

 

Ceai cu lămâie;pâine

unt;ou fiert,(parizer)

 

 

Iaurt,banane

 

Ciorbă de orez(sau perișoare)

Iahnie de fasole cu cârnat Cabanos sau Ficaței de pui cu cartofi țărănești

(Tocana de cartofi cu pulpă porc)sau Cartofi franțuzești

Banane

 

 

 

Budincă de ciocolată sau vanilie,cozonac

Lapte,mere -diabet

Ceai cu lămâie;Macaroane cu brânză

VINERI

 

Ceai cu lămâie ;

paine;unt; polonezi cu muștar (brânză de vaci la regim)

 

Iaurt cu fructe

 

Ciorba de legume  sau supă de legume cu găluște

Friptură din pulpă de porc cu garnitură (orez;mazare,varză sau cartofi), sau Varză a la Cluj cu smântână

 

 

Cacao cu lapte;

Chec;(rulouri)

Lapte la diabet,mere

Ceai cu lămâie , Cașcaval Dalia; unt,salam(friptură din pulpe de pui; ,brânză de vaci)

 

SÂMBĂTĂ

 

Ceai cu lămâie;paine;unt,

Cașcaval Dalia sau Cabanos (brânză de vaci la regim)

 

Biscuiți,

iaurt;

 

Ciorbă de perișoare,sau cartofi;

Pilaf cu pulpe de pui;

(Mămăliguță cu brânză și smântâna)

 

 

Banane;

Lapte,mere

Ceai cu lămâie;pate de ficat;brânză topită,unt

(rasol din pulpă de vită; brânză de vaci+iaurt cu fructe la regim)

DUMINICĂ

 

Ceai cu lămâie, paine;unt;șunca Praga

(omleta la regim)

 

Biscuiți,lapte-copii;

iaurt

 

Supă de roșii cu găluște din gris;

Paste făinoase cu carne de porc;

(Sote de mazăre cu pulpă de porc)

 

Napolitane cu ciocolată sau banane

Lapte,mere

Ceai cu lămâie;brânză topită;salam;unt

(brânză de vaci cu friptură din pulpe de pui la regim)