Program vizita pacienti

STIMAȚI CETĂȚENI,

ANUNȚ IMPORTANT!

 

Ca urmare a creșterii cazurilor de infectare cu virusul SARS-COV-2 în județul Sibiu, PROGRAMUL DE VIZITE al pacienților internați în Spitalul de Pneumoftiziologie Sibiu este:

 

Pentru pacienții deplasabili este permisă vizita doar în curtea spitalului, în zilele de LUNI, JOI, SĂMBĂTĂ, DUMINICĂ, în intervalul 14:00-16:00, cu portul obligatoriu al măștii de protecție, halat UF, botoșei  pentru un aparținător, maxim 15 minute.

 

 

 

Vizitarea pacienților internați în Compartimentul COVID-19 este interzisă!

Excepții:

Asistența religioasă și vizita familiei, permise pentru pacienții COVID-19 în stare gravă

În privința pacienților infectați cu SARS-CoV-2 care prezintă simptome severe de boală, pe perioada internării în unitatea sanitară, bolnavii pot beneficia, la cerere, de asistență religioasă, potrivit specificului cultului din care face parte, și cu acordul medicului curant.

În vederea asigurării protecției clericului și a pacientului, vizita poate avea loc în următoarele condiții:
– un singur cleric oficiant poate intra la pacient, o singură dată;
– timpul alocat serviciului religios este de maximum 15 minute;
– clericul poartă echipament complet individual de protecție asigurat cu titlu gratuit de către unitatea sanitară în care este internat pacientul, conform metodologiei în vigoare;
– clericul respectă toate măsurile sanitare care se impun;
– se vor folosi doar obiecte de cult care pot fi dezinfectate înainte și după utilizare, cu acordul medicului curant;
– nu sunt permise obiecte care generează flacără deschisă/închisă sau scânteie.

Totodată, pacienții infectați cu SARS-CoV-2 care prezintă simptome severe de boală pot beneficia pe perioada internării în unitatea sanitară, la cerere, de vizita unui membru al familiei/reprezentantului legal, cu acordul medicului curant în aceleași condiții privind asigurarea protecțiie ca în cazul clericilor, cu mențiunea că în cazul acetuia nu este permisă introducerea niciunui obiect în zona în care sunt îngrijiți pacienții cu COVID-19.
Model tipizat de cerere vizitare pacient Covid în stare gravă poate fi descărcat AICI

Dacă doriți să aflați informații medicale despre un pacient internat în spitalul nostru, vă rugăm să sunați la următorul număr de telefon    Tel. 0269/210543.

Dacă doriți să aflați informații despre un pacient internat în spitalul nostru, în compartimentul COVID-19,
vă rugăm să sunați la tel. 0731 832 914, între orele 13:00-14:00 și între orele 18:00-19:00

   Pentru persoanele hipoacuzice (cu probleme de auz) informațiile se pot solicita la adresa de e-mail: informatii@spital-tbc.ro