Campania Antifumat derulată de Spitalul de Pneumoftiziologie Sibiu a primit o Diplomă de Excelență în cadrul celei mai mari gale din România organizată în domeniul sănătății.

Săptămâna Antifumat. Renunțarea la fumat salvează vieți a fost nominalizată între primele 5 campanii medicale derulate în România, pe parcursul anului 2021, în cadrul secțiunii „Campania medicală a anului”.

Prima ediție a campaniei antifumat a avut loc în anul 2018, cu ocazia Zilei Mondiale fără Tutun, marcată în data de 31 mai. Ulterior, an de an, de la ediție la ediție această campanie a prins un contur tot mai accentuat în materie de prevenire și conștientizare a efectelor consumului de țigări asupra sănătății, concretizându-se în marșuri antifumat, participarea medicilor pneumologi la orele de dirigenție ale liceelor sibiene, conferințe antifumat, concursuri de desene antifumat pentru elevi ori spirometrii gratuite pentru testarea sănătății plămânilor.

Cea de-a patra ediție, organizată în anul 2021 a atras atenția, prin vocea a zeci de personalități din toate domeniile, cu privire la impactul nociv pe care consumul de tutun îl are asupra persoanelor care fumează, cu atât mai mult cu cât ne aflăm în plină criză sanitară provocată de pandemia Covid-19, care afectează în primul rând plămânii.

Prin urmare, inițiativa noastră de educare a populației a fost apreciată de distinsul juriu internațional din cadrul Galei Romanian Healthcare Awards., președintele juriului fiind Consilierul Prezidențial, dr. Diana-Loreta Păun.

Leave a reply