Spitalul de Pneumoftiziologie Sibiu va beneficia de aparatură medicală performantă, precum și de echipamente de protecție și dezinfectanți în valoare de 7,6 milioane de lei. Acest lucru este posibil în urma depunerii unui proiect care are rolul de a spori capacitatea unității medicale în oferirea de servcii medicale și tratament pacienților cu infecție COVID-19.

Printre cele mai importante dotări se numără un computer tomograf 128 slice-uri, ecograf doppler staționar, fiber bronhoscop portabil, analizor gaze în sânge, container pentru triajul pacienților, defibrilator, monitor funcții vitale, echipamente de protecție și dezinfectanți

„Un act medical de calitate este principala preocupare a echipei de conducere a spitalului, iar dotarea unității noastre sanitare cu un computer tomograf este o realizare importantă. Ne dorim ca pacienții noștri să beneficieze de servicii de sănătate bazate pe cele mai performante tehnologii în domeniu, astfel încât șansele lor de vindecare să fie tot mai mari. Multumesc echipei din spital pentru reușita aprobării acestui proiect finanțat din fonduri europene și apreciez foarte buna colaborare cu conducerea Consiliului Județean, fapt care se poate observa în rezultatele obținute”, spune Cristian Roman , Manager Spitalul de Pneumoftiziologie Sibiu.

Banii vor fi decontați de Ministerul Fondurilor Europene prin Programul Operațional Infrastructură Mare (POIM) 2014-2020, Axa Prioritară 9, iar proiectul se va derula între 1 septembrie 2020 și 30 aprilie 2021.
În total, cele 3 spitale sibiene aflate în subordinea Consiliului Judetean Sibiu vor beneficia de dotări din fonduri europene de peste 9,5 milioane de euro.

Leave a reply