Mâinile sunt principalul vector de transmitere a infecțiilor, iar igiena mâinilor este „ cea mai importantă măsură ” pentru a PREVENI transmiterea bacteriilor în spitale și în alte medii.

Pentru a construi un mediu cât mai sigur pentru pacienți, în Spitalul de Pneumoftiziologie Sibiu am demarat un program dedicat igienei mâinilor, intitulat „Ia Atitudine pentru Siguranță”.

„Prin acest program vrem să îmbunătățim complianța la igiena mâinilor de la 41,57%, cât este acum, la peste 95% până în octombrie 2020, să menținem această creștere timp de 12 luni și să construim reflexul de a aplica igiena mâinilor pentru toți angajații și în toate situațiile când trebuie respectate regulile de igienă din spital. În Programul “Ia Atitudine pentru Siguranță” ne dorim să prevenim riscul de a transmite infecții. Haideți să ajungem curați pe mâini la pacient!”, spune dr. Maria Hirist, medic epidemiolog Spitalul de Pneumoftiziologie Sibiu.

Recomandarea este ca personalul medical să își dezinfecteze mâinile de minim 100 de ori într-o tură de 12 ore. Dacă igiena mâinilor se aplică la momentul potrivit, în spitale se salvează vieți!

Leave a reply