Sibienii se pot vaccina fără programare la Maratonul de vaccinare organizat în acest week-end la Sala Thalia, putând alege pentru imunizare fie vaccinul Phizer, fie Johnson&Johnson. Evenimentul este organizat de Consiliul Județean Sibiu, în parteneriat cu Filarmonica de Stat Sibiu, Spitalul Clinic Județean de Urgență Sibiu, Spitalul de Pneumoftiziologie Sibiu, Spitalul General CF Sibiu și cu sprijinul Direcției de Sănătate Publică Sibiu și al Universității „Lucian Blaga”Sibiu.
„Consiliul Județean Sibiu continuă să promoveze campania de vaccinare începută în primăvara acestui an. Organizăm acum un al doilea maraton de vaccinare, astfel că doresc să mulțumesc tuturor liderilor de instituții locale din Sibiu și tuturor cadrelor medicale care ni s-au alăturat și oferă din timpul lor pentru a sprijini eforturile de revenire la normalitate. Numai împreună putem să ne întoarcem la o viață normală cât mai curând!”, a transmis Daniela Cîmpean, Președinta Consiliului Județean Sibiu.
„În cadrul Maratonului de Vaccinare, Spitalul de Pneumoftiziologie Sibiu asigură un flux de imunizare împotriva Covid-19, participând cu aproximativ 20 de cadre medicale. Astfel, atât sâmbătă, cât și duminică, asistente, medici, medici rezidenți și registratori medicali vor activa ca voluntari în acest efort comun de asigurare a sănătății sibienilor, desfășurat la nivel județean. Sperăm ca un număr cât mai mare de persoane să răspundă în mod pozitiv invitației noastre, pentru a face astfel împreună un pas în plus în învingerea pandemiei”, a declarat Alina Graur, Manager Spitalul de Pneumoftiziologie Sibiu, spital-suport Covid-19.
Medicul epidemiolog al spitalului, Dr.Maria Hirist, speră că acest maraton organizat în centrul orașului să atragă un număr cât mai mare de sibieni care să dorească să se imunizeze împotriva Covid-19. „Am venit în întâmpinarea oamenilor care doresc să se vaccineze într-un mod rapid, în centrul orașului, fără programare, astfel încât să facilităm cât putem accesul populației spre serviciile medicale. Ne dorim ca lumea să conștientizeze că imunizarea este un gest mic, dar cu efecte mari. Practic, fiecare persoană vaccinată este un câștig, pentru că doar așa, protejați prin vaccin și protejându-ne unii pe alții vom reuși să limităm amploarea pandemiei Covid-19, care a provocat până acum atât de multe tragedii”, spune Dr. Maria Hirist, Medic epidemiolog Spitalul de Pneumoftiziologie Sibiu.
Printre cadrele medicale care participă astăzi în mod voluntar la Maratonul de vaccinare, se numără și Roxana Tatu, asistent medical în cadrul Compartimentului de Prevenire a Infecțiilor Asociate Asistenței Medicale al Spitalului de Pneumoftiziologie. Deși astăzi își sărbătorește ziua de naștere, spune că a ales ca această zi să o dedice pentru binele comunității, contribuind astfel la salvarea cât mai multor vieți. „Perioada grea generată de pandemia COVID-19 ne-a arătat că doar binele tuturor mai poate însemna și binele nostru. Astfel, nu am ezitat niciun moment ca această zi din cadrul Maratonului de Vaccinare, chiar dacă semnificativă pentru mine, să o dăruiesc pentru a contribui la sănătatea comunității în care trăim. Sper ca un număr cât mai mare de sibieni să decidă să se imunizeze, astfel încât, ușor, ușor, să putem să ne bucurăm din nou, împreună, de momentele frumoase din viața noastră”, mărturisește Roxana.
Medicii fac apel la populație să se vaccineze, atrăgând atenția că doar în acest mod putem preveni formele severe de COVID-19 și experiențele traumatizante provocate de această boală. „În momentul în care te imbolnvavesti cu Covid, evoluția este imprevizibilă – unii fac o formă ușoară, alții fac o formă gravă. Astăzi esti destul de bine și ți se pare că o să treci peste boală, a doua zi însă s-ar putea să faci o complicație care să necesite spitalizare, să necesite chiar internare în serviciul ATI – și orice pacient care a iesit din ATI vă poate spune că, oricat de bine ar fi fost îngrijit, este traumatizant, iar revenirea după această experiență nu este ușoară. Și atunci, dacă putem preveni niste afectări fizice și pisihice, până la urmă, de ce să nu o facem? Deci, de asta este important să ne vaccinăm – ca sa nu stăm 14 zile cu teamă, cu stres, legat de ce o să se întâmple cu mine. Gândiți-vă că prin vaccinare am scăpat de atâtea boli grave – de variolă, tetanos, poliomielită, difterie – sunt boli îngrozitoare. Si atunci, dacă putem să împiedicăm apariția unor sechele, a unor urme lăsate de COVID, de ce să nu o facem? Pentru că te vindeci, dar nu știm cu ce urmări rămai – de la cele simple, care trec într-o săptămână, două, trei sau două, trei luni și până la o afectare pulmonară severă, cu care să rămai toata viața. Iar în aceste condiții, sigur ca preferi să te vaccinezi și să preîntâmpini toate acestea. Este lipsit de sens să treci tu sau cei apropiați printr-o experiență traumatizantă, care poate fi concretizată într-o formă foarte severă a bolii, când poți să o previi”, susține Dr. Lavinia Danciu, Director Medical, medic primar pneumolog, aflat în linia I în Spitalul de Pneumoftiziologie Sibiu, spital-suport Covid.
Maratonul de vaccinare se desfășoară în perioada 30-31 octombrie, între orele 9:00- 21:00, cu acces din parcarea de pe bulevardul Corneliu Coposu.
Leave a reply
Leave a reply