Blocul Alimentar functioneaza din anul 2014,  intr-o locatie noua,moderna,proiectata si construita dupa cerintele standardului ISO 22000 pentru siguranta alimentara ,cu respectarea circuitelor functionale.

Noul Bloc Alimentar asigura un randament crescut in prepararea hranei pacientilor internati precum si o calitate superioara a acesteia prin implementarea sistemului HACCP, cu monitorizarea punctelor critice de control in prepararea alimentelor.

In cadrul Blocului Alimentar se regasesc urmatoarele spatii:

1.Receptie si depozitare alimente(cu linie frigorifica pentru fiecare categorie de alimente);

2.Spatii de prelucrare primara(4camere separate pentru legume,carne,oua si peste);

3.Depozit alimente de zi;

5.Bucataria propriu –zisa (bucatarie calda, bucatarie mic dejun, spatiu ceai;spatiu preparari dietetice);

6.Laborator de dietetica;

7.Oficii de distributie(   cu  lift pentru alimente , care deserveste sectiile);

8.Sala de mese pentru personalul medical de garda;

9.Anexe pentru personal.

In Blocul Alimentar se prepara zilnic un numar de 11 meniuri de regim ,special create si adaptate pentru gama de patologii abordate ,evolutia medicala si alergiile constatate.La cerere se ofera  regim pentru respectarea practicilor religioase(post).